Wat voor goud heb jij in handen? – Marianne Dral

Waarom werken? Voor de meeste mensen is het verlies (of dreigend verlies) van de baan het moment om daar voor het eerst eens goed over na te denken. Na de schrik en de emoties die daarbij los kunnen komen en soms zelfs paniek, begint vaak ook iets van nieuwsgierigheid naar de toekomst te komen. Opeens ligt alles open en dat kan een gevoel van vrijheid geven. Al is het maar voor even!

De meeste werknemers willen gewoon weer een nieuwe baan. Een baan die ze weer in staat stelt het leven te leiden dat ze gewend waren. Het is de meest in het oog springende eis waaraan de nieuwe baan moet voldoen.

Oh, ja de baan moet leuk zijn en bij mij passen!

Het wordt een zoektocht die voor iedereen heel verschillend is. De apen en de beren die onderweg uitgeschakeld moeten worden doemen soms al voor de reis levensgroot op. De daarbij horende overtuigingen worden zonder meer als waarheid omarmd. Een van de opvattingen waar je in deze tijd goed mee voor de dag kunt komen is: “Het lijkt wel of ieder bedrijf aan het krimpen is. Wie zit er op mij te wachten?”

Ook al zit er een kern van waarheid in: schijn bedriegt. Er zijn nog steeds vacatures; er zijn nog steeds mensen nodig op allerlei niveaus. Wat van groot belang in deze markt is: kom goed beslagen ten ijs! Weet wat er speelt in die arbeidsmarkt. En wat minstens zo belangrijk is: weet wat je te bieden hebt en wat je nog wilt leren.

Gezien de huidige arbeidsmarkt komt het juist aan op deze aspecten. Hoe goed ken ik mijzelf, wat is er al en wat heb ik nog te leren? Eigen kwaliteiten en vaardigheden worden meestal niet als bijzonder gezien en als vanzelfsprekend aanvaard. “Hoe bedoel je? Ergens goed in zijn, beter dan gemiddeld? Nou dat valt wel mee hoor. Dat kan toch iedereen?”Hoe kun je dan simpel in je eigen woorden vertellen en larderen met voorbeelden dat juist jij goed op deze specifieke functie past. Dat jij het verschil kunt maken. En dan zonder het gevoel dat je maar wat uit je nek kletst en dat je verschrikkelijk aan het opscheppen bent!

Hoog tijd om een professional in te schakelen. Gelukkig voelen werkgevers zich nog altijd zeer verantwoordelijk en zijn ze begaan met hun mensen. Vaak met pijn in hun hart moeten ze gewaardeerde medewerkers laten gaan. Zij gunnen hun mensen professionele begeleiding naar nieuw werk.

Wat voor goud heb jij in handen?

Soms ben je klaar met wat tips, het aanleren van een paar sollicitatievaardigheden en een oriëntatie op de arbeidsmarkt. Heb je meer nodig om tot resultaat te komen? Of heb je wel zin om wat langer stil te staan bij wat je nu eigenlijk graag wilt? Een uitgebreid traject gaat verder dan tips en trucs alleen. Tijdens een loopbaantraject komt vaak van alles naar boven.  En dat maakt het voor de medewerker juist zo boeiend. Er komt ruimte voor reflectie. Het ‘proces’ begint dan zijn werk te doen. Schatten worden opgegraven en weer opgepoetst. Ze worden op een mooie plek in de etalage gezet. Zichtbaar voor iedereen. En wie belangstelling heeft krijgt het hele verhaal. Als je daar niet mee scoort!

Wat staat er in jouw etalage?
Deze blog is geschreven door Marianne Dral – Coaching, supervisie en loopbaanadvies