Verslag Kenniscafé – De toekomst van de Corporatie – 16 mei 2019

Kenniscafé – De toekomst van de Corparatie – 16 mei 2019

Op een zonnige donderdag verzamelen onze interim professionals zich in Amsterdam voor alweer het derde kenniscafé van dit jaar. Terwijl de Ajax-fans het Museumplein op zijn kop zetten, begroeten de eerste collega’s elkaar op het terras van café-restaurant Polder en proosten op de zon.

Het is gezellig bijpraten en kennismaken met nieuwe collega’s. Polder zorgt niet alleen voor een gezellige en kleurrijke setting, maar ook voor heerlijke lasagne en salade.

We gaan het vanavond hebben over de toekomst van de corporatie en wat dit betekent voor ons als interim professionals. Onze senior Consultant Eric Rijnhart trapt de avond af en schetst een beeld van de ontwikkelingen die geweest zijn, maar blikt vooral vooruit naar de ontwikkelingen die we kunnen verwachten.

Sjoerd van der Es neemt het stokje van Eric over en vertelt over één van zijn projecten in Nijkerk. Tof om te zien en te horen hoe tiny houses ingezet kunnen worden om urgenten en bijzondere doelgroepen op te vangen.

We lassen een korte break in! Alle deelnemers worden in vier groepjes verdeeld. De één krijgt een VR bril op en bezichtigt een woning, de rest moet tekenen wat hij of zij beschrijft. De beste tekeningen worden beloond met.. een VR bril! De winnaars stellen zich nog even voor en dan is het tijd voor een plaspauze en een drankje.

Na de pauze maken we kennis met Servais Moentadj. Hij is vastgoed controller bij de Alliantie en vertelt over de uitdagingen die hij in zijn werk tegenkomt. Hij voorziet dat vooral de digitalisering van grote invloed zal zijn op zijn en onze dagelijkse werkzaamheden.

Tot slot neemt Ferry Voorneveld ons mee in een workshop; hij vraagt ons Out of the box en radicaal te denken; zonder beperkingen fantaseren over de toekomst. Hoe belachelijker hoe beter. Hoeveel ruimte hebben we eigenlijk nodig? Hebben we nog spullen? Hoe digitaal zal de toekomst daadwerkelijk zijn? De avond vliegt voorbij, maar we zijn nog lang niet klaar. Op het moment dat de bittergarnituur op tafel wordt gezet, is dat ook het signaal om het programma af te ronden.

Marike bedankt de sprekers en herinnert ons aan de Corparis academie. Om zulke leuke avonden te kunnen blijven organiseren, is het belangrijk dat we ons aanmelden. Een goede reminder! Daarna vooruit nóg een drankje, want het is zo gezellig!