Terugblik Kenniscafé – Woonvormen van de toekomst – 27 februari 2020

Kenniscafé – Woonvormen van de toekomst – 27 februari 2020

Op de laatste donderdag van februari, verzamelen onze interim professionals zich voor het eerste Kenniscafé van dit jaar. Dit keer zijn we in Zwolle.
Terwijl de houtkachels worden aangestoken, druppelt iedereen langzaam binnen. Een top locatie: pittoresk, sfeervol, maar vooral warm.

We gaan het vanavond hebben over de woonvormen van de toekomst en we komen tot de kern: Waar wonen we over 30 jaar? Of sterker nog waar wonen we ‘in‘?

Onze ambassadeur Marike Doddema trapt de avond af en benadrukt nog eens het doel van het Kenniscafé. Informeel,
netwerken, kennismaken en kennis delen, ofwel een superavond voor en door collega’s!
Het thema leefbaarheid loopt als rode draad door haar Corparis-reis. Haar bouwkundige achtergrond heeft echter voor het thema van vanavond gezorgd. Wat is er veranderd de afgelopen eeuw?
Wanneer betaalbaarheid, duurzaamheid en toekomstbestendigheid samenkomen creëren we dé nieuwe trend van de toekomst, namelijk kleiner en simpel wonen.

Bert Pathuis, partner in maatschappelijk vastgoed, opgeleid als ‘stenen stapelaar’ neemt het stokje over van Marike en
vertelt over zijn jarenlange ervaring binnen het creëren van huisvesting. Hij wilde zijn stip verder op de horizon zetten en begon voor zichzelf. Hij vroeg zich af, wie is mijn klant nu?
Maar veel belangrijker, wie is mijn klant morgen? Het gaat namelijk niet om het bouwen, maar om het creëren van een fijne omgeving voor de bewoner.

Waar nieuwe verbindingen, samenwerken met zorg, wonen, leren en toerisme bij elkaar komen zorgt deze vernieuwing voor de basis van jouw eigen huis en buurt.
Oftewel een levensloopbestendige wijze van wonen.

Na een pauze, waarin de bitterballen rijkelijk werden uitgedeeld, gaan we over naar het laatste onderdeel van avond, namelijk de workshop,
gegeven door ambassadeur Ramon Gerritzen.

Ramon verdeelt ons in groepen en laat ons in vier stappen toewerken aan onze eigen woonvorm van de toekomst. We kiezen een doelgroep, een locatie, materialen voor een sfeerbeelden uiteindelijk een woningplattegrond.
Ieder groepje presenteert en geeft elkaar cijfers. Er wordt enorm hard gewerkt en natuurlijk zijn er dan ook prijzen.Hiermee komen we aan het einde van dit kenniscafé. Het eerstvolgende kenniscafé staat gepland op donderdag 26 maart en vindt plaats in Den Haag.
Thema: Armoede in de Sociale Woningbouw. Tot dan!