Terugblik Kenniscafé Techniek

Kenniscafé – basiskennis techniek – 17 januari 2019

Op de bovenverdieping van Bar en Bistro ‘Kletsen & Proeven’ zijn onze interim professionals weer bij elkaar voor het vijfde Corparis Kenniscafé. In een aangename setting krijgen we de tijd om even rustig te acclimatiseren onder genot van een drankje en een zeer goed verzorgd buffet. Het is ondertussen gezellig bijpraten en kennismaken met nieuwe collega’s. Het thema van vanavond is Basiskennis techniek voor eenieder die daar in het dagelijks werk mee in aanraking komt.

De avond start met een presentatie van Dennis Rouwmaat. Dennis heeft veel ervaring als mutatie-opzichter en is nu woonbegeleider bij Trebbe. Hij behandelt de techniek van een woning in grote lijnen van fundering tot dak. “De schil van een woning kun je zien als een wetsuit; het houdt de warmte binnen en houdt de regen en kou buiten”. Het gemak waarmee Dennis vertelt, geeft blijk van de ruime ervaring die hij heeft.

Manja van Meerlo, werkvoorbereider bij Lefier, neemt het stokje over en neemt ons mee in het nut en de noodzaak van ventileren. Manja vertelt over de werkgroep die ze in het leven geroepen heeft, waarin vakmannen opgeleid zijn tot vocht- en schimmelspecialisten van de corporatie. Metingen, uitleg en nazorg vormen de basis van de werkwijze om huurders bewust te maken van het belang van ventileren. Een duidelijk verhaal.
Na een pauze met hapjes en drankjes, worden we allemaal voorzien van een oranje pet en spelen we petje op, petje af. Albertine van Heck, werkzaam bij Elkien leidt ons door de stellingen heen en weet de discussie goed op gang te houden. Wat een leuke groep fanatiekelingen! Het levert een aantal mensen een felbegeerde Corparis-mok op.

Tot slot neemt Tom Ketelaar ons denkbeeldig mee door de woning en vertelt over zichtbare en onzichtbare gebreken die je eenvoudigweg kunt herkennen door goed op te letten en een paar simpele trucs te gebruiken. Tom heeft het voor de niet-techneuten onder ons gemakkelijker gemaakt om te begrijpen wat je kunt doen om gebreken te verhelpen, maar ook om de juiste vragen te kunnen stellen aan de huurders die gebreken melden.

Marike sluit de avond af met een dankwoord aan Albertine. Zij heeft als gastpresentator de avond aan elkaar gepraat en krijgt daarvoor een presentje.
De organisatie kijkt terug op een geslaagde, interactieve avond!

 

Ons volgende kenniscafé vind plaats op donderdag 7 februari 2019 in Groningen. Een ouderwets kenniscafé met als thema de toekomst van de corporatie. Een interactieve avond waarin je mening erg op prijs word gesteld! Uiteraard goed verzorgd! Aanmelden kan via de Corparis Academie.