Het merk Corparis staat als een huis

Het begin van een nieuw jaar komt rap dichterbij. Hoog tijd om onze plannen voor 2018 met u te delen. En die zijn ambitieus: in 2018 gaan we voor een landelijke dekking! Dat betekent dat professionals van Corparis volgend jaar bij opdrachtgevers door heel Nederland actief zijn. Op welke manier we de cultuur en kwaliteit die Corparis zo kenmerkt ook de komende jaren blijven borgen, vertellen Stefan Vos en Eric Rijnhart u in dit blog. Eerst blikken ze graag even terug op het afgelopen jaar.

“Dit jaar zijn we enorm gegroeid”, weet Stefan Vos, senior consultant Wonen regio Noord. “De Backoffice is met de komst van ervaren recruiters verder geprofessionaliseerd en mede hierdoor steeg het aantal Corparis Professionals dit jaar van 100 naar maar liefst 200! We behoren tot de top 10 van snelst groeiende bedrijven en ontvingen hiervoor zelfs een FD Gazellen Award. Ons grote netwerk en de sterke teams maken dat de organisatie staat als een huis.”

DNA blijft heilig
Ondanks dit succes blijft Stefan nuchter en waakzaam: “Juist bij een grote groei is het belangrijk om vast te houden aan de Corparis manier van werken en de bijbehorende cultuur. Daarom selecteren we nieuwe professionals vooral op competenties. Inhoudelijke kennisoverdracht stimuleren we door maatwerktrainingen vanuit onze Corparis Academie, intervisie en door een junior medewerker te koppelen aan een buddy; een seniormedewerker met wie de junior inhoudelijk kan sparren. De buddy’s en de consultants zijn feitelijk de bewakers van het Corparis DNA. Want hoe groot we ook groeien, dat blijft heilig.”

 

Krappe arbeidsmarkt
Eric Rijnhart, senior consultant Wonen regio Randstad, voorziet in 2018 een toename van de vraag naar senioriteit: “We zien dat corporaties grootonderhoud en herstructurering weer oppakken, dat overlastproblematiek toeneemt en er behoefte is aan het optimaliseren van processen. Dankzij onze maatwerktrainingen zijn onze professionals goed inzetbaar voor dergelijke stevige opdrachten. En met ons grote netwerk weten we, zelfs nu de arbeidsmarkt krapper wordt, vlot aan de vraag te voldoen. In het najaar van 2018 openen we een nieuwe vestiging in Zuid-Holland. En ook in Brabant en Limburg zijn er plannen voor komend jaar.” Waarom professionals kiezen voor Corparis? “We hebben medewerkers veel te bieden”, aldus Eric. “Naast trainingen, netwerkbijeenkomsten en persoonlijke aandacht is er ruimte voor teamuitjes, gezamenlijke sportevenementen etc. Die interne aandacht en betrokkenheid maakt dat mensen zich thuis voelen bij onze organisatie.”

Onderscheidend merk
Eric vervolgt: “Dat opdrachtgevers de meerwaarde van onze professionals waarderen, blijkt wel uit de contracten die we voor de komende jaren hebben gesloten met Lefier, De Alliantie en Ymere. Daarnaast krijgen we steeds vaker het verzoek van corporatiemedewerkers om deel te nemen aan onze maattrainingen. Dat zegt iets over de kwaliteit van onze organisatie, en ook initiatieven zoals de voorzieningenwijzer, een applicatie waar Corparis partner van is, brengen we succesvol bij netwerkpartners onder de aandacht. Onze manier van werken maakt Corparis echt tot een stabiel en onderscheidend merk. Al meer dan tien jaar! Daar zijn we trots op. We gaan dan ook vol vertrouwen en enthousiasme het nieuwe jaar in.”