Interview met Coen Pater – onze nieuwe senior consultant in Amersfoort.

“ We missen je een beetje.”

“ Tja… ik jullie eigenlijk ook.”

Wie ben je? Hoe oud ben je?

“ Ik ben Coen Pater, 41 jaar. Ik woon met mijn vrouw Mireille en twee dochters van 8 en 10 in Baarn.”

coen-pater-img

 

Beschrijf jezelf eens in het kort?

“Ik ben een echt mensenmens, ondernemend, enthousiast, kritisch, een goede sparringpartner voor klanten en medewerkers en ik ben communicatief sterk. Ik hou van het maken van woordgrappen en doe mijn werk met energie, humor en overgave.”

 

Wat voor werk doe je en sinds wanneer doe je dat?

Sinds 1 februari ben ik werkzaam als senior consultant op kantoor Amersfoort. Ik werk daar samen met Sandra Vinke en Eric Rijnhart en richt mij op de sector Wonen.”

“Sandra blijft Overijssel en Gelderland bedienen. Eric en ik gaan ons richten op Noord- en Zuid-Holland en ik ga daarnaast Utrecht op de Corparis-kaart zetten. Door onze netwerken aan elkaar te verbinden willen we meer klanten en een bredere klantgroep gaan bedienen. Er zijn in de regio volop kansen; er is vraag  naar diverse types medewerkers – van uitvoerend tot strategisch en van financieel en vastgoed tot aan wonen.”

Hoe ben je bij Corparis terecht gekomen?

“Eric en ik kennen elkaar al lang en zijn beiden opgegroeid in Baarn. We hebben vanaf 2007 een aantal goede jaren beleefd toen we werkten als consultants bij BMC Interlink. We hadden veel plezier; Eric is gewoon een enorm vrolijk-makend figuur. Veel mensen wilden voor en met ons werken.”

“Onze samenwerking stopte toen hij in 2013 voor zichzelf begon bij Corparis. Het vertrek van Eric vond ik heel jammer. Maar het betekende voor mij een hele grote kans om ook de Amsterdamse corporaties te mogen bedienen. Een geweldige periode waarin ik veel heb geleerd.

Wat moeten we absoluut van je weten?

“Dat ik blij ben dat ik weer terug ben binnen de corporatiesector en lekker aan de slag kan bij Corparis.“

“In 2015 werd ik benaderd door een headhunter om te komen werken bij POSG. Omdat ik al 10 jaar actief was binnen de corporatiesector wilde ik graag eens buiten de sector aan de slag.”

“POSG neemt arbeidscontracten van ambtenaren over en bemiddelt hen naar ander werk. Het is een erg interessante organisatie en ik vond het leuk om me te verdiepen in het werkveld van gemeenten, waterschappen, ministeries en milieudiensten.  Ook de mensen waren geweldig. Ik miste alleen de snelheid van werken die ik bij detacheringsbureaus juist zo prettig vind. Daarnaast brak het reizen tussen Baarn en Den-Haag (files!!!) me op. Ik zag me het werk niet tien jaar doen….”

Coen: “Toen voormalige klanten aangaven dat ze me misten, realiseerde ik me dat ik hen en het werken in de sector ook miste.”

“En plots was daar het moment, waarop het allemaal samenkwam. Op een terras met Erik, terwijl we een wijntje dronken, werd een zaadje geplant voor een toekomstige samenwerking. De rest is geschiedenis, haha.”

coen-pater-img2

Wat motiveert jou eigenlijk het meest in je werk?

Ik word zonder twijfel het meest gemotiveerd door mensen. Het maakt daarbij niet uit of dit mijn klanten of goede kandidaten zijn. De gesprekken die ik aanga met klanten, de coaching die ik geef aan mijn kandidaten en het spiegelen van gedrag – ik vind het allemaal even interessant.”

“Het is geweldig als klanten me feedback teruggeven dat ik een eerlijk verhaal houd en niet een standaard-verkooppraatje. Dat doe ik namelijk niet, dat past niet bij me. Als ik een gesprek heb gehad en schielijk, voor vertrek, zegt de klant: ‘Trouwens, kun je me nog helpen? Ik zoek nog een medewerker …’, dan word ik oprecht blij. Dat zijn mooie momenten.”

Wat vind je specifiek bij Corparis leuk ?

Ik merk dat ik bij Corparis veel zelf kan ondernemen en dat samen met een vertrouwd en compact team collega’s om me heen. Ik heb er enorm veel zin in om de komende tijd lekker de mouwen op te stropen!”

“Daarbij was mijn start geweldig. Ik had op LinkedIn een bericht geplaatst over mijn nieuwe functie bij Corparis en kreeg daar enorm veel reacties op. Ook werd ik overspoeld met appjes, mails en andere berichten. Dat gaf me een voortreffelijk gevoel. Het geeft me vertrouwen dat het met mijn netwerk wel goed zit.”

“De kers op de taart was dat mijn eerste plaatsing al rond was op 31 januari – een dag voordat ik officieel begon! Een beter begin had ik me niet kunnen wensen…”

Meer weten? Vraag het Coen: 06 – 28 16 32 83.