DAG VAN DE ARMOEDE CONGRES 14 SEPTEMBER!

Onze professionals en ons netwerk wordt dag in, dag uit geconfronteerd met de rauwe randen van onze samenleving. Huishoudens waar er geen ontbijt en lunch is voor de kinderen. Simpelweg omdat er geen geld is. Kinderen die opgroeien in woningen waar bespaard wordt op warm water en baden 1 keer per week is toegestaan. Ook in 2017 hoef je niet ver weg te zoeken om erbarmelijke situaties tegen te komen. Het nare van armoede in Nederland anno 2017. Het zit vaak goed verstopt! Je moet soms echt 4x kijken om het te zien, te merken of te herkennen.

Stigmatisering
Daarnaast bestaat er in onze samenleving een stigma op armoede. “ Wel roken en toch naar de voedselbank?” “ Geen eten en wel huisdieren?” Juist dat stigma en het oordeel is een volgens ons een belangrijke reden waarom het probleem blijft bestaan. Wij zien dit namelijk als het excuus waardoor armoede niet ons probleem is. Je kiest er in onze verzorgingsstaat voor. Of misschien toch niet?

Kijk je mee?
Dat moet anders! We willen je laten kennismaken met de schrijnende verhalen achter de voordeuren in ons land. Laagdrempelig en bekend. Herkenbaar. Begrip voor mensen die in ons land leven in armoede is essentieel in de aanpak ervan.

Hoe we je laten meekijken? Door 1x per jaar met alle beroepskrachten die bezig zijn met armoede stil te staan bij armoede. Door te inspireren en samen te zoeken naar oplossingen.De dag van de armoede. Dit jaar op 14 september in Veenhuizen.  Kom je ook?

Kijk voor het dagprogramma op www.dagvandearmoede.nl