‘Van de corporatiewereld naar gemeenteland – een nieuw avontuur!’

Persoonlijke ontwikkeling is een interessant onderwerp, zeker als je erover spreekt met Yei Ling Liu. De 36-jarige Yei Ling Liu uit Emmen, is een veelgevraagd detacheringsmedewerker van Corparis. Ze heeft ruime werkervaring bij woningbouwcorporaties op het gebied van Woondiensten en Leefbaarheid. Sinds kort is ze een nieuw avontuur aangegaan en werkt ze als accountmanager bij de gemeente Stadskanaal.

Yei Ling, vertel eens wat over jezelf.

yei-ling-liu“Ik ben geboren in Nederland en toen ik 1,5 was, ben ik met mijn ouders terug gegaan naar Hong Kong. Daar heb ik tot mijn 9e gewoond en toen verhuisden we terug naar Nederland. Ik had toen een taalachterstand en heb daardoor eerst twee jaar het vmbo gedaan. Vervolgens heb ik de mavo, het mbo en de hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening doorlopen. Voordat ik mijn hbo-diploma kreeg, had ik mijn eerste baan bij een woningbouwcorporatie al op zak.”

“Ik leg de lat hoog, ben gedreven en leergierig. Ik wil me graag ontwikkelen. Corparis past goed bij me.”

Jij bent sinds het begin werkzaam bij Corparis en vierde in 2016 je tienjarig jubileum. Hoe heb je de afgelopen jaren ervaren?

“In het begin was het soms zoeken. Ik was starter op de arbeidsmarkt en kreeg leuke en soms ook best pittige klussen, zoals het begeleiden van herstructureringstrajecten. Zowel werkinhoudelijk als qua persoonlijkheid moest ik nog groeien.”

Yei Ling: “Die ruimte om te groeien heb ik voldoende gekregen bij Corparis. Doordat ik veel verschillende trainingen heb gedaan en vertrouwen kreeg, heb ik steeds nieuwe stappen kunnen maken in mijn carrière. Ik heb veel geleerd van de verschillende functies die ik heb bekleed. Ik ben nu allround senior medewerker op het gebied van Woondiensten en Leefbaarheid.”

Tien jaar bij 1 werkgever? Nooit!

“Het is grappig, maar ik kon me nooit voorstellen om tien jaar achter elkaar bij dezelfde werkgever te werken. Toch is dat gebeurd. Doordat ik met veel plezier mijn werk doe, voelt het absoluut niet als tien jaar. Ik ben medewerker van het eerste uur en heb Corparis de laatste jaren groot zien worden; er zijn continu allerlei ontwikkelingen en dat is mooi om te zien. Doordat ik werk ik voor veel verschillende opdrachtgevers, roest ik nooit ergens vast en blijf ik scherp. Binnen Corparis heerst daarnaast een goede werksfeer, dat vind ik erg belangrijk.”

“Het voelt een beetje als familie…”

yei-ling-liu2“Als je als detacheringskracht op veel verschillende plekken werkt, voel je je soms wel eens wat een eenling. Dat wordt gelukkig gecompenseerd door de bedrijfscultuur van Corparis. Mijn collega’s zijn hele aardige mensen, we hebben het samen gezellig en ondernemen veel leuke bedrijfsactiviteiten, zoals Skûtsjesilen en een weekendje skiën. Het voelt heel vertrouwd, eigenlijk als een soort tweede familie.

Verder hebben we een WhatsApp groep waarin we met verschillende collega’s kennis delen, elkaar op weg helpen en bijkletsen. Ook ben ik als senior-buddy gekoppeld aan een Young Potential – een veelbelovende starter. Ik deel zo praktische en inhoudelijke kennis en doe coaching. Het is ontzettend leuk om zo mijn kennis over te dragen.”

Hoe wil je je de komende tijd ontwikkelen?

Yei Ling: “Ik spreek regelmatig met Stefan Vos-oprichter en eigenaar van Corparis- over wat voor opdrachten ik prettig vind. Daar wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden, maar het blijft natuurlijk altijd een kwestie van geven en nemen. Ik wil me de komende tijd vooral in de breedte blijven ontwikkelen.”

“De functie als accountmanager binnen het Sociaal Domein bij de gemeente Stadskanaal is daar een mooi voorbeeld van. Mijn nieuwe functie richt zich specifiek op het koppelen van werkgevers aan werkzoekenden. De werkzoekenden zitten vaak al langere tijd thuis en vallen voor hun re-integratie onder de Participatiewet.”

Wat is de grootste uitdaging nu je bij een gemeente werkt?

“Het politiek getinte werkveld is nieuw voor me. Die politieke en bestuurlijke sensitiviteit ga ik de komende tijd verder ontwikkelen. Ook ga ik me richten op het uitvoeren van commerciële taken, zoals het voeren van acquisitiegesprekken. Ik heb al veel ervaring met gespreksvoering, dus dat maakt het makkelijker om te leren.”

“Ik ben gewend om snel inhoudelijk aan te haken en meters te maken bij nieuwe opdrachtgevers. Nu voel ik me soms een groentje en klapperen mijn oren af en toe bij de terminologie. Gelukkig krijg ik de ruimte om te leren. De gemeente heeft specifiek voor mij gekozen, hoewel ze wisten dat ik bepaalde kennis niet in huis heb. Ze hebben me echt aangenomen op basis van mijn persoonlijkheid. Die vakinhoudelijke kennis maak ik me wel eigen.”

Corparis DNA

Alle medewerkers van Corparis beschikken over goede sociale vaardigheden, zijn initiatiefrijk, klantgericht en tonen ondernemerschap – het zogenaamde Corparis DNA. Waar vroeger medewerkers vooral werden aangenomen op de juiste mix van kennis & kunde, spelen tegenwoordig de juiste persoonlijkheid en houding & gedrag een belangrijke rol bij het (tijdelijk) aannemen van personeel.

Corparis onderscheidt zich hiermee in de markt en traint haar medewerkers actief in deze vaardigheden.

Gemeentes zijn volop in beweging

Door veranderende wetgeving, de zogenaamde kanteling en wijzigingen in de Woningwet, gaan steeds meer uitvoerende en coördinerende taken van woningbouwcorporaties en welzijnsorganisaties over naar gemeentes. Het uitvoeren van de WMO is daar een goed voorbeeld van. Corparis is actief binnen de domeinen Wonen, Welzijn en Zorg en de verwachting is dat er door de overlap in kennis, kunde en competenties steeds meer samenwerking met gemeentes gaat ontstaan. Het specifieke DNA van Corparis medewerkers helpt om een sturende rol te pakken bij het opzetten en uitvoeren van vernieuwingsprocessen.

‘Een nieuwe uitdaging – lekker pionieren.’

Yei Ling: ‘Ik wilde ontzettend graag eens een ander werkveld leren kennen. Doordat ik al zolang bij woningbouwcorporaties heb gewerkt, weet ik goed hoe alles daar werkt. Er is de laatste jaren veel veranderd binnen de corporatiesector en er zijn veel personele wisselingen geweest. Ook gemeentes zijn volop in beweging. De medewerkers die het binnen de corporatiesector goed doen, kunnen ook binnen gemeentes goed tot hun recht komen. Ik vind het ontzettend leuk om die pioniersrol te vervullen.