CORPARIS kenniscafé

Corporaties willen huurders goed laten wonen. Daar hoort bij dat woningen tijdig en goed onderhouden worden. Corporaties besteden zodoende veel aandacht en geld aan onderhoud en woningverbetering. 

“Fouten, vertragingen, gierende drilboren, onafgebroken tocht en ander overlast bij onderhoudsprojecten belasten bewoners extra als zij in hun huis moeten blijven. “Wij worden veel gebeld door bewoners die boos zijn over de overlast tijdens groot onderhoud in huis,” meldt woordvoerder Marcel Trip van de Woonbond. “Wij voorzien dat de klachten toenemen.” Hij verklaart dat uit het begin van een grote renovatiegolf en de toename van woningcorporaties die overgaan op ‘woningverbetering in bewoonde staat’. “

Bovenstaand stukje komt uit Het Parool. Waarom is renoveren zo ‘lastig’? Waarom noemen corporaties groot onderhoud liever geen renovatie? Tijdens dit kenniscafé proberen we vanuit sociaal-maatschappelijk, technisch en juridisch oogpunt naar de vraagstukken rondom verbeterprojecten. 

(Een kenniscafé is een gezellige, informele, bijeenkomst, welke ‘voor collega’s, door collega’s’ wordt georganiseerd. Het doel van het kenniscafé is het kennismaken met elkaar en het delen van kennis over actuele onderwerpen uit het werkveld. We sluiten de avond af met een gezellige borrel. We trappen om 1830u af, maar vanaf 1730 ben je welkom en staat er een maaltijd voor je klaar.). Adres: Lange Kleiweg 62A, 2288 GK Rijswijk.