“Corparis heeft oog voor de juiste match, mijn ambities en mijn persoonlijke ontwikkeling”

Het verhaal van Nick en Dagmar, twee Corparis Zorgprofessionals

Toen Nick Bentvelzen vorig jaar zijn opleiding geneeskunde had afgerond, zag hij zich zelf niet gaan werken in een ziekenhuis. Een huisgenoot wees hem op de mogelijkheid om via Corparis aan de slag te gaan in een verpleeghuis. Ook basisarts Dagmar Keizer koos ervoor om via Corparis werkervaring op te doen in de ouderenzorg. In september dit jaar startten ze met hun vervolgopleiding specialist ouderengeneeskunde. Dagmar bij Zorgbalans in IJsselmuiden, Nick bij Zorggroep Noord-West Veluwe. Tijdens een afscheidsdinertje vertellen ze over hun drive om te kiezen voor deze opleiding en wat het werken via Corparis hen heeft gebracht.

Nick Bentvelzen

“Het ziekenhuis is niet mijn plek”, vertelt de 26-jarig Nick die sinds twee maanden met zijn partner in Amersfoort woont. “Dat wist ik al tijdens mijn opleiding. De opleiding geneeskunde is heel ziekenhuisgericht. Terwijl slechts een derde van de afgestudeerde basisartsen in een ziekenhuis gaat werken. Ik miste in het ziekenhuis echt contact met patiënten. Helaas werd aan ouderengeneeskunde niet zo veel aandacht besteed tijdens de opleiding. En van werken op basis van detachering had ik al helemaal nooit gehoord”. Via zijn huisgenoot Floris de Jong komt Nick in contact met Corparis. Bijna een jaar werkt hij als basisarts bij Zorggroep Noord-West Veluwe.

Langdurig contact met patiënten

Collega Dagmar studeerde een aantal jaren geleden af in het AMC. Ze woont met haar partner en kat in Utrecht, werkte onder andere als beschouwend arts en als poortarts op de spoedeisende hulp, en ‘deed’ acht maanden longziekten. “Ook ik miste het langdurig contact met patiënten” vertelt de 31-jarige basisarts gedreven. “Zo zag ik hoe ouderen na een ziekenhuisopname naar huis werden gestuurd, terwijl hun zorgvraag heel complex was. Hier moeten we toch met z’n allen omheen gaan staan, dacht ik toen. Bij ouderengeneeskunde kijk je namelijk naar de patiënt als geheel. En dat is wat ik in het ziekenhuis miste”.

Dagmar Keizer

Oog voor persoonlijke ontwikkeling

Ouderenzorg bevalt Dagmar en Nick zo goed, dat ze besluiten om de opleiding specialist ouderengeneeskunde te volgen. Zowel Dagmar als Nick kijken positief en met warme gevoelens terug op het afgelopen jaar dat ze via Corparis hebben gewerkt. Dagmar: “Corparis had echt oog voor de juiste match, mijn ambities en mijn persoonlijke ontwikkeling. Nick vult aan: “Het was ook heel prettig om met andere basisartsen van Corparis ervaringen uit te wisselen. Daarnaast vond ik de DISC-training erg waardevol. DISC benoemt je persoonlijke groei- en ontwikkelgebieden en geeft tips voor de communicatie met anderen. Je leert hoe je zelf overkomt op anderen en hoe je met anderen kunt communiceren zonder ze in “hokjes” te plaatsen”. Lachend: “Ik ben groen met een tikje blauw”, zoals de meest artsen denk ik.