“Carte blanche krijgen van klanten – dat is het allermooiste!”

“Het gebeurt steeds vaker dat klanten me op pad sturen met de boodschap ‘Regel het maar!’ als ze een nieuwe, tijdelijke collega zoeken. Daarmee geven ze me hun volledige vertrouwen. Dat geeft veel voldoening en het stimuleert me om nog harder mijn best te doen. Het zijn mijn droomklanten en die koester ik. ”

sandra-vinkeAan het woord is Sandra Vinke, eigenaar en
Senior Consultant bij Corparis Oost, Midden en
Zuid in Amersfoort. Corparis is gespecialiseerd in
de flexibele inzet van gekwalificeerde, tijdelijke
professionals bij woningbouwcorporaties.


Sandra, vertel eens. Hoe ontstaat een dergelijke relatie met je klanten?
“Tja, zoiets ontstaat eigenlijk organisch. We bouwen dat samen langzaam op, door elkaar te leren kennen en te investeren in de relatie. Zo ontdek ik vanzelf wat er speelt in hun interne organisatie, hoe de bedrijfscultuur is en wat voor soort medewerkers daarbij passen.”

“Daarbij ben ik, na vijftien jaar werken in de woningbouwsector, inhoudelijk goed op de hoogte van wat er speelt. Dat is echt een groot pluspunt. Als er vervolgens behoefte ontstaat aan tijdelijk personeel, kan ik mijn kennis van de sector en die specifieke corporatie gebruiken om de juiste medewerker te vinden. Detacheren is en blijft immers echt mensenwerk.”

Wat motiveert jou om dit werk te doen?
“Dat is absoluut het persoonlijke contact. Het zijn de mensen waarmee en waarvoor ik werk. Het allerleukste element van mijn werk is het puzzelen en zoeken naar de juiste match. Er gaat niets boven het gevoel dat je een kandidaat blij hebt gemaakt met een mooie, uitdagende opdracht – en een klant met een goede, tijdelijke medewerker. Zeker in tijden als deze, waarin er een steeds grotere krapte ontstaat op de arbeidsmarkt, is dat persoonlijke contact heel belangrijk”.

Wat is het leukste wat je daarin meemaakt?
“Dat kandidaten contact met mij zoeken als ze een mooie vacature voorbij zien komen en vragen: ‘Heb jij die vacature ook? Dan wil ik daar graag via jou aan de slag.’ Dat zijn de krenten in de pap.

“Maar, vergis je niet. Die krenten zijn soms ook hard nodig hoor. We investeren veel in de relatie met onze kandidaten en klanten. Natuurlijk zie je daarvan lang niet altijd direct resultaat. Het is een kwestie van veel zaaien en hopen dat je in de toekomst kunt oogsten. Dus dat soort momenten heb ik nodig om frisse energie van te krijgen en met volle moed vooruit te gaan.”

Sandra, jij bent een van de twee oprichters van vestiging Amersfoort. Hoe lang bestaat dit kantoor inmiddels?
“We zitten hier nu ruim een jaar. Dat betekent overigens niet dat we niet eerder in deze regio werkten. Ik werk zelf alweer vier jaar in de regio Gelderland, Overijssel, Utrecht en Brabant. Mijn collega en medeoprichter Eric Rijnhart richt zich volledig op de Randstad.

Voor onze klanten werd het op een gegeven moment belangrijk om te zorgen dat er een fysiek kantoor kwam in het midden van het land. Die nabijheid is onontbeerlijk voor een goed contact met klanten, opdrachtgevers en kandidaten. Zo is kantoor Amersfoort ontstaan.”

Sinds wanneer opereert Corparis eigenlijk op landelijk niveau?
“De laatste vier jaren hebben met zijn allen rustig aan gebouwd aan het realiseren van landelijke dekking. Dat dit inmiddels is gelukt, geeft veel voldoening. We zijn rustig en gestadig gegroeid en kiezen onze samenwerkingspartners, zoals FBTA Landmeter, daarop uit. Zo versterken we de landelijke dynamiek.”

Wat is voor jou de meest in het oog springende verandering?
“Er is veel veranderd in de laatste jaren, we hebben een interne professionaliseringsslag gemaakt. Ook moest ik vier jaar geleden Corparis vaak nog introduceren in deze regio. Nu zeggen nieuwe klanten regelmatig dat ze ‘al eens iets over ons hebben gehoord’. Die mond-tot- mond-reclame is natuurlijk de beste.”

“Maar goed, voordat dit allemaal enkel klinkt als rozengeur en maneschijn moet je niet vergeten dat we daar echt heel hard voor hebben gewerkt –en nog steeds werken- als team. Het gaat echt niet vanzelf”, zegt Sandra lachend.

Bent u ook benieuwd hoe Eric Rijnhart en Sandra Vinke u kunnen helpen?
Ze komen graag langs voor een kennismaking.

corparis-niv2-kandidaten2