“Als je hard werkt kun je veel bereiken”

Op onze website staat: Werken voor Corparis, dat kan niet iedereen. Daar zijn we heel eerlijk in. We werken alleen met de beste professionals die echt waarde toevoegen voor onze opdrachtgevers. Dat betekent niet dat we alleen op zoek zijn naar doorgewinterde rotten in het vak. We investeren ook in high potentials: leergierige mensen waarvan wij denken dat ze het Corparis DNA hebben. Janine Douma, sinds anderhalf jaar in dienst bij Corparis, is een hiervan een sprekend voorbeeld. Als net afgestudeerde ALO’er had ze geen idee wat een woningcorporatie deed. Nog geen drie jaar later heeft ze zich ontwikkeld tot een energieke woonconsulent in het aardbevingsgebied bij woningcorporatie Wierden en Borgen.

Janine is net terug van een vakantie in Mauritius als we haar uitnodigen om wat te vertellen over haar loopbaantonwikkeling bij Corparis.

Want woonconsulent worden was niet iets waar ze als kind al van droomde. “Gymjuf, dat wilde ik worden”, vertelt de 26-jarige goedlachse Groningse. “Ik kom uit een sportief gezin en na de HAVO had ik geen idee wat ik wilde studeren. De ALO leek toen de meest logische vervolgopleiding. Toch begon ik in het tweede jaar te twijfelen of dit echt was wat ik wilde. Om het nog een beetje leuk te maken koos ik voor een buitenlandse stage op St . Eustatsius. Daar gaf ik een half jaar gymles op een basisschool. Nadat ik de opleiding had afgerond besloot ik om niet het onderwijs in te gaan. Om er achter te komen wat ik dan wel wilde, reisde ik een half jaar door Azië”.

Zoveel mogelijk trainingen volgen

Maar ook na haar reis door Azië weet Janine niet wat ze wil gaan doen. Ze schrijft zich in op vacatureswebsites en wordt als snel gebeld door René Wiekema van Corparis. Janine gaat via Corparis aan de slag bij de frontoffice van Elkien in Heerenveen. Daar werkt ze een jaar lang met veel plezier. Maar Janine wil zich verder ontwikkelen. Janine: “Daarom meldde ik me aan voor iedere training die Corparis aanbood. Maar dan ook echt iedere training! Omgaan met verwarde personen, huurrecht, woonfraude en technische cursussen, je kunt het zo gek niet bedenken of ik was erbij. Dat wist ook iedereen. Zelfs toen ik me een keer niet had aangemeld, ontving ik toch een aanmeldbevestiging. Dat zegt genoeg!”

Op pad met een buddy

Haar tomeloze inzet en harde werk blijft niet onopgemerkt bij Corparis. Janine krijgt de kans om een dag in de week stage te lopen bij Lefier in Groningen. Ze wordt gekoppeld aan Corparisbuddy Marike Doddema, woonconsulent bij Lefier. Dat blijkt een goede match. “Ik raakte enthousiast over het werk als woonconsulent: het is fijn om je in te zetten voor huurders en dingen voor elkaar te krijgen. En hoewel het best een pittig project is bij Wierden en Borgen, geeft het me veel voldoening. Welke eigenschappen nodig zijn om uiteindelijk in deze functie te komen? Positief blijven, doorzetten en je best doen. Want dat wordt gezien. En als je hard werkt dan kun je veel bereiken. Wat ook meespeelt: Ik ben bij Corparis geen nummer want er is veel persoonlijk contact. Ze kennen me goed en weten wat wel en niet bij me past”.

Misschien run ik wel een strandtent

Janine houdt van haar werk. Toch blijft reizen haar grootste passie. Haar ogen stralen als ze vertelt dat ze eind dit jaar samen met haar vriend twee weken naar Nepal gaat. Alaska, Zuid- Amerika en Zuid-Afrika staan ook nog op haar verlanglijstje. Op de vraag waar ze zich zelf over vijf jaar ziet volgt dan ook een korte stilte. “Ik wel me graag blijven ontwikkelen als woonconsulent maar vijf jaar is best lang. Ik wil ook nog heel veel van de wereld zien. Ik denk dat je alles kunt gaan doen, als je er maar hard voor werkt. Lastig hoor, om zover vooruit te kijken. Misschien zit ik over vijf jaar wel aan de andere kant van de wereld en run ik een strandtent”, besluit ze lachend.