Maatschappelijk

Terugblik Dag van de Armoede 2017

Maatschappelijk | 19-09-2017

Congres Armoede & Betaalbaarheid   Afgelopen donderdag was Corparis Wonen de netwerkpartner van het 1e Congres Armoede & Betaalbaarheid in het Gevangenismuseum van Veenhuizen. Een unieke dag op een bijzondere locatie. Als één van de initiatiefnemers merkten wij aan onze interim professionals die werkzaam zijn binnen een woningcorporatie, de overheid of de VoorzieningenWijzer dat dit Lees meer..

De Aanvraagloze Maatschappij, door Annemarie van Gaal

Maatschappelijk | 11-08-2017

Congres Armoede & Betaalbaarheid| 14 september 2017 Nederland bezwijkt nog een keer onder haar eigen bureaucratie. Voor alles zijn regels, instructies en vooral veel, heel veel aanvraagformulieren. Zolang je er niet dagelijks mee te maken hebt, lach je erom. Maar voor mensen met een bijstandsuitkering of een heel laag inkomen is de bureaucratie een dagelijkse Lees meer..

DAG VAN DE ARMOEDE CONGRES 14 SEPTEMBER!

Maatschappelijk | 06-06-2017

Onze professionals en ons netwerk wordt dag in, dag uit geconfronteerd met de rauwe randen van onze samenleving. Huishoudens waar er geen ontbijt en lunch is voor de kinderen. Simpelweg omdat er geen geld is. Kinderen die opgroeien in woningen waar bespaard wordt op warm water en baden 1 keer per week is toegestaan. Ook Lees meer..

Homeride – Ronald McDonald Kinderfonds

Maatschappelijk | 09-06-2015

Corparis steunt team “AAFM On Wheels” bij Homeride, een sponsorwielertocht georganiseerd door het Ronald McDonald Kinderfonds op 27 en 28 juni 2015. Het Ronald McDonald Kinderfonds maakt het mogelijk dat ouders van zieke kinderen dicht bij het ziekenhuis kunnen verblijven. Het team “AAFM On Wheels” fietst tijdens HomeRide samen 500 kilometer binnen 24 uur. De route voert van Groningen naar Lees meer..

4mijl4younior

Maatschappelijk | 09-06-2015

Op zondag 14 oktober is de 26e editie van 4 Mijl Groningen, het grootste loopsport-evenement van Noord-Nederland. Corparis doet wederom mee en ook dit jaar steunen wij met de 4Mijl stichting Younior. Hier hoort natuurlijk wel een beetje (lees:heel veel) uitdaging bij: hoe scherper de tijden, hoe hoger onze donatie zal zijn voor Younior. Dit Lees meer..

Stichting Younior

Maatschappelijk | 09-06-2015

Stichting Younior wil bijdragen aan een kansrijke en gelukkige toekomst van kinderen in Bosnië, Kosovo en in andere landen uit deze omgeving. Verschillende oorlogen in deze gebieden hebben het voor kinderen bijna onmogelijk gemaakt om kind te zijn en een goede toekomst op te bouwen. Behalve het helpen van kinderen, streeft Stichting Younior ernaar om met Lees meer..